Ølafalkoholiseringsmoduler

Alfa Laval tilbyder avancerede, omkostningseffektive, standardiserede løsninger og systemer til at fjerne eller reducere alkohol i øl, så bryggerierne kan få adgang til det hurtigt voksende og rentable marked for alkoholfri øl, da folk over hele verden søger efter sundere alternativer.

阿法拉伐全自动啤酒脱醇模块-Fully automatic beer dealcoholization module

Nøgleprodukter

3 grunde til, at efterspørgslen efter lav- eller alkoholfri øl vokser

Salget af alkoholfri øl er steget næsten 18 % i de seneste fem år i Vesteuropa, rapporterer Euromonitor. Og prognoser viser, at salget vil fortsætte med at stige med yderligere 12 % ved udgangen af ​​2022. Denne tendens er bemærkelsesværdig ikke kun i Europa, men også i Mellemøsten, Afrika og Asien-Stillehavsområdet. Her kan du se, at Saudi-Arabien, Nigeria, Spanien, UAE og Kenya er topmarkederne for alkoholfri øl.

Hvad er de vigtigste drivkræfter for dealkoholisering af øl?

1) Alkoholfri øl er et godt alternativ til forbrugere, der ikke drikker øl eller alkohol. Det er en kilde til nye indtægter og en voksende niche for bryggerier.

2) Alkoholfri øl er et ølbaseret drikkevarealternativ til folk, der drikker øl, men ser klare fordele, såsom ansvarligt drikkeri, sundere livsstil, færre kalorier og god smag.

3) Med den teknologiske udvikling kan du få alkoholfri øl med fuld smag. Kvaliteten og smagen af ​​alkoholfri øl er blevet meget bedre med den rette innovation.

Derfor er fremstilling af øl med lavt eller ingen alkohol en klar drivkraft for profitabel vækst over hele verden. Store bryggerikoncerner investerer mange penge i at lave og markedsføre alkoholfri øl.

Hvordan fjerner man alkoholindholdet fra øl?

1) Fjernelse af alkohol fra øl ved hjælp af destillation

Traditionelt bruges destillation til at fjerne alkohol fra øl. Det er en fysisk proces, hvor komponenter i en blandet strøm opdeles efter forskellige kogepunkter. Nogle komponenter i en flydende blanding har et lavere kogepunkt end andre. Når temperaturen stiger, udskilles og koncentreres visse komponenter ved at blive kogt væk. Hvis temperaturen overstiger kogepunktet, fordamper alkohol meget hurtigere end vand. Afkøling af de resulterende dampe producerer derefter en høj procentdel alkohol.  Den resulterende restvæske bliver den alkoholfrie øl.

Med destillation er kogning af øl nøglen til ethanolekstraktion. Der er nogle ulemper. For det første er opholdstiden ved kogetemperaturen længere (sammenlignet med den korte opholdstid ved stripping) for at muliggøre effektiv destillation og faseseparation. For det andet, brændt smag. 

2) Fjernelse af alkohol fra øl ved hjælp af stripping

Stripping er en skånsom proces, der kræver mindre end et minuts opholdstid, og hvor ethanol fjernes fra en væskestrøm ved hjælp af en gasstrøm i modstrømmen baseret på en massebalance.

Det er en ekstremt effektiv metode til at fjerne alkohol ved lav temperatur og lavt tryk, da stripping altid finder sted i ligevægt. Temperaturen er aldrig for høj til at forårsage kogning (destillation, uønsket) og aldrig for lav til at forårsage oversvømmelse eller fortynding (også uønsket). Der er ingen kogning, kun meget effektiv separation med blødt procesvand (<10 dh) under optimale forhold.>

Dette fjerner ethvert behov for recirkulation for at opnå de nødvendige specifikationer for den endelige alkoholfrie øl.

Læs mere om dealkoholisering af øl med avanceret stripping-teknologi

3) Fjernelse af alkohol fra øl ved hjælp af membranfiltrering

Ved at bruge spiralmembraner med omvendt osmose i et hygiejnisk system, hvor processen finder sted ved temperaturer på 10-20 ºC eller derunder, er det muligt at producere en alkoholfri eller alkoholsvag øl af høj kvalitet, hvis smag ikke påvirkes af opvarmning. 

Membranerne adskiller foderøllet i to strømme. Permeat-strømmen – bestående af vand og alkohol – strømmer gennem membranerne. Retentat-strømmen – der består af koncentrerede proteiner, farvestoffer og aromaer – gør ikke det og kan føres tilbage til øltanken. Det er det grundlæggende princip for dealkoholisering af øl ved hjælp af membranprocessen. 

Find ud af mere om dealkoholisering af øl med moderne membranteknologi

Service

Alfa Laval er verdensførende inden for nøgleteknologierne varmeoverførsel, separation og væskehåndtering. Bryggeri knowhow er en integreret del af, hvem vi er – bakket op af solid teknisk support og omfattende procesløsninger.

  • 0 processen starter i bryghuset, og hvordan øllet gæres.
  • Ølforbehandling og efterbehandlingsstøtte er påkrævet.
  • Dealkoholisering er en komplet løsning, ikke kun en komponent.

Baseret på vores omfattende portefølje kan Alfa Laval skræddersy omfattende procesløsninger for bryggeriet, der opfylder bryggeriets behov – til den varme blok, den kolde blok, filtrering, forsyningsselskaber, behandling og emballering.

Alfa Laval har bred kompetence til at levere de løsninger, bryggerier skal bruge for at producere fantastisk øl. Vores eksperter har en dyb forståelse af bryggerikrav og kan trække på vores store portefølje for at skræddersy omfattende løsninger og tjenester, der opfylder bryggeriets behov.